Karpermeer

Het 3,5 ha grote meer zit vol met karper, zeelt, snoek, baars, snoekbaars en allerlei soorten witvis, waaronder ook roofblei. Sinds 2003 zwemmen er ook een paar meervallen. De gemiddelde diepte van het water is 1,5 meter met een dieptste punt van 3,5 meter.

Dit karperwater is langgerekt en is omgeven door bos en een klein stukje weiland. Het water is vrijwel obstakelvrij, op een aantal plekken na. De omgeving is fantastisch. Er zijn in totaal 4 stekken om te bevissen die gemakkelijk toegankelijk zijn. Op 1 stek kunt u gemakkelijk met 3 vissers tegelijkertijd vissen. Het is een van de weinige natuurlijke bekkens hier in de buurt. Het meer is ruim voor 1700 gemaakt om te dienen als een waterreservoir voor een oude watermolen.

Karpermeer Le Touroulet 6 Karpermeer Le Touroulet 4 Karpermeer Le Touroulet 5
Karpermeer Le Touroulet 2 Karpermeer Le Touroulet 1 Karpermeer Le Touroulet 3

De rivier 'Le Touroulet' stroomt het meer binnen en voorziet het water van voedsel en zuurstof, zodat u zelfs op de warmste dagen een aktieve karper aantreft. De bodem bestaat uit klei met hier en daar plekken die uit zand of steen zijn gevormd.


De kleine vijver

Deze vijver is zo'n 1.200 m².

Met name snoek en witvis zat er in deze vijver. Onlangs heben we 3 mannelijke en 2 vrouwelijke karpers uitgezet in de hoop dat ze dit jaar gaan paaien. Tegen de tijd dat het jongbroed groot genoeg is, zullen we het overzetten naar het grote meer. Het spreekt voor zich dat er in deze vijver niet gevist mag worden.