Activiteiten in de buurt

Komt u met vrouw en kinderen? Le Touroulet is gelegen in het groene heuvellandschap van de 'Périgord Vert' temidden van weilanden, bossen, meertjes en rivieren. Het is een vakantiegebied voor jong en oud met voor elk wat wils. Hieronder een kleine greep uit het aanbod.


Brantôme External link

Het Venetië van de Dordogne.
Een zeer idyllisch oud stadje, waar u heerlijk kunt wandelen, shoppen en eten, maar waar u bijvoorbeeld ook een mooie kanotocht kunt maken. De bruggen leiden u naar de vele terrassen waar u kunt genieten van de lokale keuken.

Grotte de Villars External link

Betovering door water en tijd. Het is het grootste ondergrondse stelsel in de Dordogne (meer dan 13 km). De ondergrondse rivier heeft enorme, onderling door gangen verbonden zalen uitgeslepen. Tijdens de rondleiding ontdekt u de prehistorische wandschilderingen.

L'Aquarium du Périgord Noir in Le Bugue/Vézère External link

Het grootste particuliere aquarium van Europa, waar men de vissen in hun natuurlijke milieu kan gadeslaan. Indrukwekkend zijn de grote karpers, steuren en meerval. Buiten kunt u op het terras genieten van een drankje.

St. Jean-de-Côle External link

Een van de mooiste stadjes in Frankrijk (un des plus beaux villages de France).

Thiviers External link

Hoofdstad van de ganzelever.
Iedere zaterdagochtend van 08:00 to 12:00 kunt u in het centrum van Thiviers de lokale markt bezoeken. Een echte aanrader.

Jumilhac Le Grand External link

Dit middeleeuwse stadje heeft een prachtig kasteel en heeft een groot dorpsplein met terrasjes, kroegen en restaurantjes. Het goudmuseum organiseert goudzoek trips in de rivier waar u met een goudplan op zoek gaat naar geluk. U dient wel te reserveren.

Dierentuin External link

Parc du Reynou. Gewoon een hele leuke dierentuin.

Verder in de buurt

Kanovaren, paardrijden, vissen op forel, winkelen, kartbaan, klimparadijs, etc. ...